Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka paprykowo-jabłkowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
2 szt
papryka zielona
1 szt
papryka żółta
1 szt
jabłka
2 szt
cebula czerwona
1 szt
jogurt naturalny
0,5 szklanki
szczypiorek siekany
4 łyżki
sok z cytryny
2 łyżki
cukier
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka paprykowo-jabłkowa

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy posiekany szczypiorek i jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak