Sposób przygotowania

Kotlety schabowe dokładnie roztłuc tłuczkiem do mięsa- mają być cienkie.
Z musztard i majonezu robimy marynatę i smarujemy nią kotlety.
Kurki kroimy w kostkę i podsmażamy parę minut na roztopionym maśle, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na każdym kotlecie kładziemy plaster szynki, listki szpinaku pozbawione łodyżek, pasek fety, jeden pomidor i część kurek. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami, żeby się nie rozwinęły. Z wierzchu smarujemy resztą marynaty.
Kotlety możemy podsmażyć na patelnie pod przykryciem na odrobinie tłuszczu, możemy zapiec w piekarniku, ja zrobiłam je na parze- przez 30 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !