Sposób przygotowania

Porzeczki myjemy i wkładamy do garnka,dodajemy umyte obrane ze skórki pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone na mniejsze kawałki skropione sokiem z cytryny jabłka,wlewamy odrobinę wody przykrywamy i rozgotowujemy na małym ogniu.Do rozgotowanych owoców dodajemy skórkę otartą z umytej i wyparzonej cytryny oraz cukier,zdejmujemy pokrywkę i całość smażymy przez kilkanaście minut aż masa zgęstnieje.Gorący dżem rozkładamy do słoików zakręcamy i odstawiamy do ostudzenia do góry dnem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    jest zdrowy na serce
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !