Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy tradycyjnie na wodzie z solą do miękkości. Odcedzamy i do ciepłych ziemniaków dosypujemy ok 1 szklanki maki. Na ogniu pod przykryciem zaparowujemy ziemniaki z mąką. Ugniatamy pałką. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na skwareczki na patelni. Gotowe prażoki polewamy tłuszczem ze skwareczkami. Można opcjonalnie posypać cukrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    super, coś dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    proste i godne polecenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    sama nazwa już wyostrza apetyt :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    anula250

    bardzo fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    junox

    muszą być smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    sycące i smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    dawno nie jadłam,pycha ziemniaczki
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !