Sposób przygotowania

Mięso myjemy kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do wrzątku i gotujemy do miękkości dodając kostkę bulionową,listki laurowe i ziele angielskie.Umytą wątróbkę kroimy smażymy na oliwie.Odcedzone z wywaru mięso mielimy przez maszynkę dodajemy surowy boczek oraz usmażoną wątróbkę,mieszamy z surowymi żółtkami a z białek ubijamy pianę i śmietaną.,doprawiamy gałką muszkatołową solą i pieprzem oraz przyprawami według uznania. Blachę wykładamy plastrami wędzonego boczku tak aby końce plastrów wystawały,wykładamy masę mięsną i przykrywamy końcami plastrów boczku.Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 45 min w 180 stopniach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !