Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

Polędwica/schab wieprzowa/y - 600g,
sól,
pieprz ziołowy,
pieprz czarny mielony,
maggi,
vegeta,
wino wytrawne białe lub czerwone - 1/3 szklanki,
woda - 2/3 szklanki,
liść laurowy,
tłuszcz do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:

Polędwicę pociąć na plastry, umyć i osuszyć. Posypać solą i pieprzem ziołowym z obu stron. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i podsmażyć mięso. Zalać wodą, winem, dodać liść laurowy, przyprawić. Przełożyć je do rondla, razem z połową ilości wody z winem. Dusić na niedużym ogniu do miękkości. Podawać z ziemniakami i mizerią .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !