Sposób przygotowania

cebulę siekamy rumienimy na łyżce masła zalewamy winem i bulionem dodajemy listki, solimy, gotujemy około 10min. dodajemy śmietany pieprzymy gotujemy aż odparuje do połowy objętości. Mieso kroimy na kawałki które rozbijamy na grubość do 0,5 cm. obtaczamy w mące i smażymy na maśle. Gorące wkładamy do sosu i dusimy jeszcze z 3-4 min. Podajemy z ziemniakami i sezonową surówką

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesujące
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Teresko z całym szacunkiem....przepis bardzo fajny, ale czemu napisałaś CIELĘCINA skoro tu nic nie ma z cielaczka?
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    na pewno miała być polędwiczka ,pyszne mięsko......
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    sorki za błąd to na pewno wieprzowina
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pysznie się zapowiada
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !