Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie pokrój na 6 równych kawałków. Wylep nimi 6 foremek do zapiekania. Odstaw do lodówki. W tym czasie obierz cebule, posiekaj je w piórka.
2. Zielony groszek osącz na sicie z zalewy. Do miski wlej mleko oraz kremówkę, dodaj 3 rozkłócone jajka. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj do mleka ze śmietaną, starannie wymieszaj. Masę dopraw solą, pieprzem oraz gałką.
3. Formy ze schłodzonym ciastem posyp groszkiem i piórkami cebuli. Wlej masę śmietanowo- jajeczną. Naczynia wstaw do piekarnika nagrzanego do temp 220 stopni. Zapiekaj ok 25 min. Podawaj na gorąco.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    zjadlabym ,sadze ze ze smakiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    smacznie brzmi :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !