Sposób przygotowania

Ryż wsypać do rondelka i zalać wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować przez około 20 minut, aż ryż będzie miękki.
Roztopić masło w dużej patelni na średnim ogniu i zrumienić na niej cebulę. Dodać imbir i obraną, startą na dużych oczkach marchew oraz sól do smaku i wymieszać. Zmniejszyć ogień do minimum i dusić pod przykryciem przez 5 minut. Gdy ryż się ugotuje, dodać go do masy marchwiowej i wszystko delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku. Udekorować posiekaną kolendrą lub pietruszką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mniamuśny ten ryż:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !