Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone żołądki podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę podsmażamy.Wlewamy ok. 1 litra wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, trochę magi i dusimy do miękkości. Gdy żołądki będą miękkie dodajemy mieszankę warzyw doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rozrabiamy mąkę i śmietanę z odrobiną wody i zagęszczamy gulasz. Zagotowujemy i gulasz jest gotowy do podania.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    bardzo lubię żołądki więc na pewno całe danie jest pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    akurat szukam pomysłu na jutrzejszy obiad, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !