Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić i umyć. Krótko obgotować w małej ilości osolonej wody. Osączyć i drobno pokroić. Poddusić na patelni na niewielkiej ilości masła. Cebulę pokroić w drobną kostkę i poddusić razem z grzybami. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i przyprawy.
Przy pomocy blendera twaróg rozetrzeć dokładnie z jajkiem, dodać podduszone grzyby, wymieszać ew. doprawić. Każdą kromkę chleba posmarować cienko masłem. Nakładać porcje masy grzybowej i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem.
Wstawic do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiec, aż masa się zetnie a chleb lekko zrumieni.
Wspaniale smakuje jako dodatek do czerwonego barszczu, lub innych czystych zup.
Można również podawać z keczupem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    \"grzyby leśne\" - wszystko jedno jakie?
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !