Sposób przygotowania

Kalafior umyć, podzielić na różyczki. W garnku zagotować wodę z dodatkiem mleka, cukru i soli. Róże kalafiora włożyć do wrzącej wody z mlekiem i gotować do miękkości. Masło razem z bułką tartą zrumienić na patelni. Ugotowany kalafior łyżką cedzakową wyjąć na talerz, polać masłem z bułką i posypać sezamem. Podawać do obiadu.[Sezam można wcześniej zrumienić na suchej patelni]

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię kalafiora
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    przyznam, że z sezamem nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowity.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !