Sposób przygotowania

Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie.Bułki również namaczamy w ciepłej wodzie. Karkówkę i pierś opłukujemy, kroimy na kawałki i gotujemy w garnku - mięso powinno być zakryte wodą. Następnie dodajemy pokrojoną wątrobę, odciśnięte grzyby i przekrojone na pół cebule. Wszystko gotujemy do miękkości.odcedzamy i studzimy. Bułki odciskamy i razem z mięsem, grzybami i cebulą dwukrotnie mielimy w maszynce. Do masy wbijamy jajka, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułką tartą i przekładamy do niego masę mięsną. Zapiekamy ok. 45 min w temp. 180 stopni C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    pycha pasztet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !