Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Indyk w sosie ze świderkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka
200 g
makaron świderki
250 g
śmietana 30%
250 ml
białe wino
25 ml
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
rozmaryn
musztarda
10 g
Sklep Prymat
masło
20 g
oliwa
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula
10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie ze świderkami

Mięso pokroić w kostę, zioła posiekać. Makaron ugotowac w wodzie z dodatkiem oliwy. Na oliwie posmażyć mięso, pod koniec smażenia dodac posiekana cebulę i białe wino. Gdy wino się zagotuje dodać smietanę, sól , pieprz i zioła. Gotować jeszcze 3-4 minuty. Zdjąć z ognia, dodać musztardę i wymieszać. Makaron połączyć z masłem i wylożyć na talerz, polać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 15.08.2011 09:12
pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak