Sposób przygotowania

Pieczarki umyć i oczyścić . Odłożyć 4 średnie kapelusze .Resztę pieczarek pokroić w miarę drobno ( w zasadzie jak kto lubi – jedni wolą zupę z drobno usiekanych grzybów, inni wolą by były pokrojone w plasterki).Na patelni rozgrzać oliwę i łyżkę masła i wsypać pieczarki. Usmażyć na rumiano . Przełożyć do garnka . Zalać wodą , dodać pokrojone wg uznania ziemniaki ( tzn. w kostkę , pół plasterki, słupki ), pokrojoną w plasterki marchewkę , usiekany koperek , kostki bulionowe. Gotować ok. 30 minut . Odłożone pieczarki pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na złoto na 1 łyżce masła . Zupę zaprawić śmietanką .Podawać kładąc na rozlanej na talerze zupie porcje podsmażonych pieczarek .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Uwielbiam tą zupkę z makaronem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !