Sposób przygotowania

Rabarbar myjemy i osuszamy. Cytrynę i banana obieramy. Rabarbar, cytrynę i banana drobno kroimy i dusimy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem kolendry, szałwii i goździków. Po ok. 15 min wyjmujemy goździki a powstałą masę lekko miksujemy. Korzeń imbiru kroimy w zapałkę. Wodę mineralną zagotowujemy z octem jabłkowym, cukrem, kurkumą, imbirem i cynamonem. Dodajemy do masy rabarbarowej i zagotowujemy.Przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy przepis:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy ten sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !