Sposób przygotowania

Ozorki cielęce dokładnie myjemy sparzamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości w bulionie warzywnym z dodatkiem ziela angielskiego,liścia laurowego i pieprzu.Po ostudzeniu obieramy mięso ze skóry i kroimy w plastry i układamy w żaroodpornym naczyniu,polewamy bulionem z gotowania i wstawiamy na 15 minut do piekarnika.Sos chrzanowy z dwóch łyżek masła i mąki robimy zasmażkę i zarumieniamy dodajemy szklankę rosołu z gotowanego ozorka starty chrzan i sok z cytryny łyżeczkę cukru i gotujemy kilka minut. na małym ogniu aż stanie się gęsty.Wyłączamy ogień i dodajemy pół szklanki śmietany wymieszanej z surowym żółtkiem.Dobrze mieszamy i polewamy ozorki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !