Sposób przygotowania

Z kapusty zdjąć 15 zdrowych liści, obgotować w osolonej wodzie przez 3 minutki. Mięso przyprawić do smaku solą i pieprzem. dodać ugotowany ryż, jajko, śmietanę i połowę pęczka koperku. Wyrobić masę. Wykładać mięsko na obgotowane liście. Zawinąć najpierw obydwa boki a później w rulon.
Na dno garnka ułożyć liście kapusty. Na nich ścisło układać gołąbki. W osobnym naczyniu wymieszać przeciery pomidorowe ze szklanką wrzącej wody. Dodać sól, pieprz i cukier do smaku. Zalać przygotowanym płynem gołąbki. Dusić na malutkim ogniu dwie godzinki pod przykryciem. Gołąbków nie miesza się w trakcie gotowania, można natomiast energicznie obracać garnek co jakieś 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... to ja lubia... ;P
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !