Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta
1/2 szt
cebula
1 szt
por
1/2 szt
marchew
1-2 sztk
wywar mięsny
1,5-2 l
kiełbasa podwawelska
ok.30 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
pomidory krojone z puszki
1 sztk

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kapustę poszatkować. Cebule pokroić w piórka, a pozostałe warzywa i kiełbasę w kostkę. Czosnek przcisnąć przez praskę i lekko podsmażyć z cebulą i kiełbasą. Następnie dodać pozostałe warzywa i całośc poddusić, aż kapusta zmniejszy objętośc. Potem dodać bulion oraz pomidory z puszki. Wszystko doprawić i gotować przez ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak