Sposób przygotowania

Polędwicę kroimy na 8 równych kawałków, lekko ugniatamy ręką .
Kładziemy na posmarowanej olejem tacce do grillowania, a dodatkowo na każdy kładziemy kawałek masła.
Mięso pieczemy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
Dodajemy z blanszowany brokuł i smażymy chwilę razem.
Oprószamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
Robimy zielony sos:
Gotujemy śmietankę i zestawiamy z ognia.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mięso i kalafior wykładamy na talerze i delikatnie polewamy sosem.
Proste i pyszne danie. Możemy podać do młodych ziemniaczków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dodajesz też kalafior, czy to tylko błąd? Domyślam się, że skoro zielony sos to z brokułami. Lubię takie połączenie mięsa z warzywami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    sos jest zielony od pietruszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mnie takie jedzonko to by bardzo smakowało:}
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznie wyglądają :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !