Sposób przygotowania

Marynata:
50 ml oliwy z oliwek,
50 ml żurawinowej wódki Finlandii,
Pieprz czarny mielony Prymat,
Marynata klasyczna Prymat.


Umyte, oczyszczone i osuszone mięso renifera pokroić na równe medaliony, zalać marynatą powstałą ze zmieszania wszystkich jej składników i odstawić na ok. 4 godziny.

Miód wlać do garnka, dodać jagody, rozmaryn, dusić do momentu zgęstnienia sosu, a następnie dodać pomarańcze i doprawić do smaku wódką i przyprawami. Mięso usmażyć na patelni (najlepiej smakuje średnio wysmażone) i podawać na aromatycznych jagodach z pomarańczami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    TEN PRZEPIS NA 100% ZREALIZUJE W SWOJEJ KUCHNI
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    no no polędwica z renifera
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ciekawa jestem smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    skąd wziąć polędwice z renifera?
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    w lasach koło naszej wioski reniferów brak
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Renifery oddajmy mikołajowi:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    apetyczne foto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Cikakameku

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !