Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w plasterki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Słoninę pokroić w kostkę, stopić, dodać posiekaną cebulę, pokrojoną kiełbasę i podsmażyć. Cukinię umyć, pokroić w grubą kostkę, włożyć do rondla, podlać odrobiną oliwy podgotować około 10 m minut. Naczynie żaroodporne posmarować pozostałą oliwą. Ziemniaki odcedzić, połowę wsypać do naczynia, następnie włożyć cebulę z kiełbasą, posypać połową szczypioru, dodać cukinię, odrobinę soli, pieprzu i pozostałe ziemniaki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 20 minut w temp 200 stopni. Pod koniec pieczenia posypać pozostałym szczypiorem, położyć plasterki sera, zapiec.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam takie zapiekanki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniała, uwielbiam takie zapiekanki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    też taką robię
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacyjna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !