Sposób przygotowania

1. Śliwki umyj i wydryluj. Kaszę zalej gorącym rosołem, gotuj, aż wchłonie płyn. Ziemniaki ugotuj w mundurkach i schłodź.
2. Pieczarki pokrój w paseczki, podsmaż je na maśle, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj z ugotowaną kaszą.
3. Di kaszy z pieczarkami dodaj pokrojone w kostkę pieczone mięso. Przypraw do smaku solą, pieprzem i curry.
4. Ziemniaki obierz, zmiel, dodaj do masy. Przełóż do brytfanki, obłóż śliwkami, posyp serem. Zapiekaj ok 20 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    ciekawe jak smakuje ta zapiekanka. Lubię nowe smaki, więc pewnie wypróbuje i ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !