Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz czerwony pikantny

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina z kością
300 g
porcja rosołowa z kurczaka
1/2 szt.
marchew
3 szt.
pietruszka
1 szt.
seler
1 kawałek
grzyby suszone
2 szt.
czosnek
1 ząbek
sok z cytryny
1 łyżka
buraki
1 kg
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
majeranek
2 łyżeczki
Sklep Prymat
przyprawa w płynie
2 łyżeczki
woda
1,5 litra
bulion
1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt.
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
4 szt.
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony pikantny

Mięso, warzywa, przyprawy, buraki zalać wodą. Gotować 1 godzinę. Wyjąć mięso i warzyw . Przecedzić. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem mielonym, majerankiem. Przelać przez utartego surowego buraka wyłożonego na sitku (nabierze ładnego czerwonego koloru).
Podawać w bulionówkach lub filiżankach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 15.05.2012 21:12
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak