Sposób przygotowania

Ogony wołowe zalewamy zimną wodą i gotujemy w osolonej wodzie ok. 1,5 godziny. Następnie dodajemy pokrojone w talarki marchew pietruszkę, seler naciowy oraz przyprawy – ziele i pieprz. Gotujemy ok. 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ogony i oddzielamy część mięsa (ja oddzielam 50%), które drobno pokrojone dodajemy do powrotem do zupy. Wrzucamy jeszcze ćwiartki ziemniaków (ja używałem bardzo małych także były to ćwiartki, większe ziemniaki kroimy mocniej) i gotujemy do miękkości ziemniaków. Ostatnie 20 minut gotowania zupę zaciągamy pomidorową zasmażką (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155973/pomidorowa-zasmazka.html) i dokładnie mieszamy. Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    i to jest TO:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    gotowałam już coś takiego
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Rewelacja :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Tak dawno nie jadłam, że już nawet zapomniałam, że taka zupa istnieje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Przyznaję, że sama ogonowej jeszcze nie gotowałam, ale pora się za nią zabrać...
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię zupy,tą też z chęcią bym zjadła.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo ja lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !