Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet domowej roboty

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
1 szt.
boczek
250 g
wątróbka drobiowa
500 g
cebula
2 szt.
jajko
2 szt.
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet domowej roboty

kurczaka i boczek ugotować a wątróbkę sparzyć,wszystko zmielić przez maszynkę do mięsa na drobnych oczkach.Cebule pokroić w kostkę podsmażyć na oleju,wszystko dobrze wymieszać,doprawić włożyć do formy i piec około 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 14.02.2013 22:43
smakowity
Magda60 14.02.2013 22:43
smakowity
Agiatis 05.07.2012 21:46
Lubię pasztet drobiowy, do mojego nie dodaje wątróbki, gdyż mój małż nie toleruje jej w ogóle:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak