Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z marchewką

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka
400 g
kalafior
1 szt.
marchew
2 szt.
pietruszka
1 szt.
koperek
2 łyżki
natka pietruszki
1 łyżka
śmietana 30%
150 ml
żółtko jajek
2 szt.
woda
2 litry
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z marchewką

Skrzydłka oczyszczamy, myjemy , zalewamy w garnku 2 litrami wody i gotujemy ok. 30 minut. Pietruszkę i marchewkę obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i polewamy obficie wrzątkiem. Warzywa przekładamy do garnka ze skrzydłem indyczym i gotujemy ok. 20 minut. Solimy do smaku. Trzymamy na ogniu jeszcze ok. 5 minut. Wyjmujemy skrzydło, oddzielamy mięso od kości, kroimy na małe kawałki i wrzucamy ponownie do zupy, zagotowujemy. Zestawiamy z ognia. Dajemy śmietanę zmiksowaną z żółtkami. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 25.03.2012 10:30
wyglada apetycznie
Jaheira11 09.10.2011 14:33
nic dodać nic ująć- uwielbiam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak