Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cebulka prażona

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
2 szt.
mąka pszenna
3 łyżki
olej do smażenia
1 szkl.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulka prażona

Cebulkę siekamy, ale niezbyt drobno. Rozdzielamy warstwy. Mieszamy z mąką.
Rozgrzewamy olej (smażymy w głębokim tłuszczu). Cebulkę wrzucamy na olej dopiero kiedy jest bardzo dobrze rozgrzany. Zmniejszamy ogień.
Wrzucamy cebulkę i smażymy pilnując żeby się nie przypaliła.
Wyjmujemy łyżką cedzakową i wrzucamy na sitko, żeby dobrze ociekła z tłuszczu.
Wrzucamy do miseczki i solimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariusz14 28.03.2012 22:23
pycha
SmacznaPyza 04.08.2011 09:46
nigdy nie robiłam - to się je samo, jak chipsy czy jako dodatek do jakiegoś dania?
Małgorzata113 04.08.2011 09:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak