Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinka z fetą
Dodać śmietanę wymieszaną z rozpuszczoną w wodzie mąką. Zagotować ciągle mieszając, a na koniec dodać sok z cytryny. Podawać z pokruszonym serem feta, posypaną posiekanym koperkiem.
marchew |
1 szt.
|
pietruszka |
1 szt.
|
botwinka |
500 g
|
bulion |
2 litry
|
śmietana 18 proc |
120 ml
|
mąka |
1 łyżeczka
|
sok z cytryny |
1 łyżka
|
feta |
100 g
|
koperek |
2 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: