Sposób przygotowania

Udka gotować w około 1,5 litra wody (około 30 minut- aż mięso będzie bardzo miękkie). Marchewkę umyć, obrać i gotować razem z udkami. Do gotującego bulionu dodać odrobinę majeranku do smaku. Oraz przyprawić solą i pieprzem. Dwie łyżeczki żelatyny rozpuścić w pół szklanki gorącego wywaru. Po wyjęciu udek i warzyw z bulionu dodać do bulionu żelatynę. Jaja ugotować i obrać z łupinek- pokroić na ćwiartki. Do salaterek wsypać groszek konserwowy- aby przykryło spód salaterki, ułożyć na groszku po 4 ćwiartki jaja oraz pokrojoną marchewkę wyciągniętą z bulionu. Zalać wszystko bulionem z żelatyną. Mięso obrać od kości, pokroić i dodać do salaterek. Włożyć do lodówki i poczekać aż galareta stężeje. SMACZNEGO:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !