Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obieramy,myjemy ścieramy na tarce duże oczka lub przepuszczamy przez malakser także większe oczka .Dodajemy pieprz ,sól , 2 jajka mąkę i dobrze mieszamy . Smażymy duże placki . Nadzienie do placków - na patelnie dajemy kawałki mięsa,solimy ,pieprzymy dodajemy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną cebulę smażymy na złoto .Dodajemy przecier pomidorowy można doprawić kucharkiem ,podlewamy wodą lub bulionem . Smażymy ,dusimy mięsko do miękkości . Pod koniec doprawiamy majerankiem i pieprzem . Na usmażonego placka kładziemy gulasz na to drugi placek ,potem śmietana i pokrojone ogóreczki .

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Ozdabiamy koperkiem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię je jeść.
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo smakowite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    uwielbiam takie
  • 0
    nowe-logo
    Opublikowano

    Noruas

    bardzo apetyczne! mniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !