Sposób przygotowania

Udka podzielić na mniejsze kawałki, zalecam usunąć kości. Marchewkę pokroić w słupki, a paprykę w plasterki. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, poddusić chwilę na oliwie, dodać mięso z kurczaka, paprykę mieloną oraz odrobinę chili, wlać bulion i powoli dusić około godziny, doprawiając solą i pieprzem. Pod koniec dodać przecier pomidorowy i na koniec śmietanę.
Opcjonalnie można zamiast udek kurczęcych użyć piersi z kurczaka - będzie szybciej. Można użyć paprykę wielokolorową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo smakowicie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ilona15

    węgierski, gdyby był z dodatkiem innego mięsa:-) ale według mnie rewelacyjne połączenie smaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    pysznie wygląda ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    dobre jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wygląda przepysznie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo apetyczny, mniam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    z kurczakiem jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !