Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

drobiowe roladki z tymiankiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
600 gram
pieczarki
100 gram
cebula biała
1 szt.
czosnek
2 ząbki
szpinak
100 gram
ryż
100 gram
masło
2 łyżki
oliwa
2 łyżki
rodzynki
40 gram
orzechy włoskie
80 gram
tymianek
3 gałązki
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowe roladki z tymiankiem

Piersi rozbij na płasko, posól, popieprz, natrzyj drobno posiekanym tymiankiem.
Jedną gałązkę tymianku zostaw do dekoracji. Na połowie oliwy z masłem zeszklij cebulę, czosnek, dodaj szpinak, dopraw solą i pieprzem, chwilę podduś.
Ugotowany ryż, namoczone rodzynki i posiekane orzechy połącz ze szpinakiem, wyłóż na filety i ciasno zwiń. Obwiąż nicią.
Na oliwie z masłem na małym ogniu smaż roladki z obu stron na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.08.2011 09:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak