Sposób przygotowania

Utrzeć masło z żółtkami i namoczoną, wyciśniętą i rozdrobnioną bułką , dodać sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki i kopru. Jaja na twardo pokroić w plasterki. Śmietanę chwilę ubijać, ubić też sztywną pianę z białek. Wszystkie składniki dokładnie, choć ostrożnie wymieszać. Przełożyć masę do wysmarowanego i wysypanego tartą bułką naczynia do zapiekania. Na wierzch można posypać tartym żółtym serem. Piec ok. 30 minut w nagrzanym do 180 st. C piekarniku. Przed podaniem, na gorącą pieczeń polecam posypać mieszanką ulubionych ziół.

Rada - Podawać z keczupem lub z dodatkiem sałaty, ziemniaków albo gotowanych warzyw.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    na pewno świetnie smakuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pycha
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny przepis !
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna pieczeń
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    fajne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !