Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mazurskie farszynki

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
900 g
mąka ziemniaczana
250 g
jajko
2 szt.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
mięso wieprzowe
200 g
cebula
1 szt.
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurskie farszynki

Ziemniaki należy ugotować, zemleć, dodać jajka, sól, mąkę, a następnie wyrobić ciasto.
Teraz możemy przyrządzić farsz: mięso zmielić razem z podsmażoną cebulą, pieprzem i ugotowanymi jajkami. Następnie wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Z ciasta formujemy wałek, kroimy go na kawałki, i formujemy placuszki.
Na placuszki nakładamy farsz, zawijamy i kształtujemy kotlety.
Podsmażamy je na oleju aż do uzyskania złocistej barwy. Danie najlepiej jest podawać z różnymi sosami i sałatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 08.11.2011 18:53
Wyglądają bardzo apetycznie.
eli82 24.10.2011 15:13
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak