Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zraziki mielone z marchewką

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane
0,75 kg
marchew
3 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
papryka mielona
do smaku
Sklep Prymat
jajko
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
mleko
0,3 szklanki
tłuszcz do smażenia
bułka
1 mleczna

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki mielone z marchewką

Marchew obieramy, opłukujemy iścieramy na tarce do warzyw. Do marchwi dodajemy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy namoczoną w mleku a następnie odciśniętą bułką mleczną oraz bułkę tartą - tyle by masa miała odpowiednią konsystencję i dawało się formować zraziki. Doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy zraziki na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.05.2012 07:30
fajne
halinka1011 02.08.2011 07:46
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak