Sposób przygotowania

Mięso, jarzyny, jajko , kaszę mannę, natkę pietruszki - wymieszać. Doprawić szczyptą soli i pieprzu . Odstawić na 10 minut. Zagotować osolona wodę. Z masy mięsnej formować kulki wielkości małego orzecha ( ok. 40 sztuk ). Kłaść na wrzątek , doprowadzić do wypłynięcia i ponownego zagotowania. Delikatnie wyjmować łyżką cedzakową. Ułożyć na talerzu i oblać gorącym rosołem . Posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    pyszny rosołek i jak ładnie wygląda z tymi kulkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszny rosołek
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszny rosołek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !