Sposób przygotowania

Do garnka wlać 2 szkl wody, zagotować, wsypać szczyptę soli. Do gotującej się wody włożyć ryż i gotować około 10 minut. Następnie wlać gorące mleko i gotować do miękkości. Do gorącego ryżu wsypać rodzynki, masło i cukier, wymieszać. Ryż rozłożyć na talerze. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, oblać ryż i posypać tartą czekoladą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszny pomysł na deser.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !