Sposób przygotowania

Szpinak i jarmuż umyć, posiekać, obsmażyć na maśle. Podlać kilkoma łyżkami wody i poddusić 4-5 minut. Zmiksować na gładką masę. Wystudzić dodać majonez, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny. Doprawić pieprzem i solą. Dobry dodatek do mięs podawanych na zimno lub ciepło.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciekawy przepis
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    co to jest jarmuż?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Jarmuż to odmiana kapusty dzikiej- takie śliczne , mocno zielone karbowane listki. Roślina niezwykle dekoracyjna, łatwa w uprawie a przy tym smaczna i zdrowa. Można ją robić jak szpinak, albo młody jarmuż jadać na surowo w sałatkach i surówkach.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !