Sposób przygotowania

Truskawki szypułkujemy, myjemy i miksujemy blenderem oraz przekładamy do szerokiego garnka ( najlepiej o grubym dnie). Dodajemy cukier i przekrojoną wzdłuż laskę wanilii. Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając około 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy wanilię i przekładamy do słoiczków. Dla pewności lepiej zagotować jeszcze słoiki z dżemem w dużym garnku wyłożonym ściereczką ( gotujemy na małym ogniu około 15 minut).

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    musi pięknie pachnieć
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    I pysznie smakować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    musi być pyszny ten dżemik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pięknie pachnie i smakuje, zapewniam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    chętnie bym dodała taki do naleśników

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !