Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka w zalewie

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona
1 kg
cebula
30 dag
Zalewa:
ocet
pół szklanki
woda
4 szklanki
cukier
pół szklanki
ziele angielskie
10 ziarenek
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
pół opakowania
Liść laurowy suszony Prymat
5 liści
Sklep Prymat
sól
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w zalewie

Z papryki usuwami gniazda nasienne. Kroimy w paski, układamy w słoikach. Cebulę kroimy w plastry, wkładamy do słoja. Gotujemy zalewę: łączymy wszystkie składniki w garnku, gotujemy przez 5 minut, studzimy, zalewamy słoiki. Pasteryzujemy przez 15 minut. Odłożyć do spiżarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 07.12.2011 15:49
super przystawka
KasiaK90 07.08.2011 21:12
super
mikrusiak 31.07.2011 16:48
dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak