Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce, wylać na sito i odcedzić. Dodać startą cebulę, przyprawy, wbić jajka i masę starannie wyrobić. Parówki obrać z osłonek. Okrągłą formę wysmarować smalcem, wyłożyć połowę słoniny pokrojonej w bardzo cienkie plastry. Do formy włożyć połowę masy ziemniaczanej i do niej promieniście ułożyć parówki. Na parówki wyłożyć pozostałą masę, skropić tłuszczem i przykryć reszta słoniny też pokrojonej w plastry. Na godzinę przed podaniem wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Po upieczeniu odkroić odstające od formy brzegi. Można podawać z surówką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    podoba mi sie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !