Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulpeciki serowo-szpinakowe z warzywami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek naturalny
20 dag
szpinak mrożony
1/2 op
ziemniaki
3 szt
dymki
2 szt
pomidor
3 szt
cebula czerwona
3 szt
czosnek
2 ząbki
olej do smażenia
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
twaróg
70 (półtłusty)
papryka
4 szt
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki serowo-szpinakowe z warzywami

1. Szpinak rozmroź i odciśnij. Ziemniaki obierz,ugotuj, jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę, ostudź.
2. Dymki oczyść, posiekaj. Twaróg rozgnieć, dodaj serek homogenizowany, ziemniaki, szpinak i dymki.
3. Masę przypraw solą, pieprzem oraz gałką.
4. Papryki poprzecinaj na połówki, oczyść z gniazd nasiennych. Cebule obierz, pokrój na ćwiartki.
5. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż na nom paprykę i cebulę. Gdy się zrumienią, zdejmij z patelni i osącz na papierowym ręczniku.
6. Pomidory posiekaj i uduś na tłuszczu ze smażenia papryki. Przypraw solą, pieprzem, ostrą papryką i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj usmażone wcześniej warzywa.
7. Z masy serowej uformuj pulpeciki. Gotuj w osolonym wrzątku ok 4 min od wypłynięcia. Odcedź.
8. Podaj z jarzynką, udekoruj bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.12.2013 10:28
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak