Sposób przygotowania

1. Kurki oczyść, opłucz, większe sztuki pokrój. Cebule obierz, posiekaj. Wrzuć na rozgrzane masło, usmaż na szklisto. Dodaj grzyby. Duś 12 min, mieszając.
2. Mięso lekko rozbij, przypraw sola i pieprzem, oprósz łyżka mąki. Usmaż na złoty kolor ok 8 min na oleju. Przełóż na talerz, trzymaj w cieple.
3. Kurki zasyp resztą mąki, zasmaż. Wlej śmietanę, przypraw, podgrzewaj 4 min. Wsyp koperek. Sosem polej eskalopki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przepis na czasie,kurek w lesie moc.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szkoda, że nie ma zdjęcia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !