Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z niespodzianką
# 1 jajko
# czerstwa kajzerka
# 1 średnia papryka czerwona
# 1 średnia cebula
# 2 ząbki czosnku
# 1 opakowanie (125g) mozzarelli
# 1 łyżeczka musztardy
# 2 łyżki posiekanej bazylii
# sól, pieprz
# słodka papryka
# olej
Wykonanie:
Bułeczkę namoczyć w mleku, cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na łyżce oliwy. Paprykę i bazylię pokroić drobno. Do miski włożyć mięso,dodać cebulę , czosnek , jajo, odciśnietą bułkęi wymieszać. Przyprawić solą , pieprzem, musztardą i papryką.dodać pokrojoną paprykę i bazylię, wymieszać. Mozzarellę pokroić w kostkę ( dość sporą) i dodawawać do srodka kazdego pulpecika ulepionego z masy mięsnej.Smażyć na oleju na rumiano . Można podawać z ziemniakami i marchewką jak też z różnymi sosami.