Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże
2 dag
cukier
1 łyżka
mleko ciepłe
1.5 szkl
jajko
3 szt
szczypta soli
mąka
2 szkl
roztopione masło
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

Drożdże rozmieszać z cukrem oraz ciepłym mlekiem, odstawić do wyrośnięcia. Jajka utrzeć z 1/3 szklanki cukru i szczyptą soli. Mąkę przesiać, dodać utarte jajka, drożdże oraz rozpuszczone masło. Dokładnie wyrobić ciasto, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak