Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z tłuszczem,dodawać po jednym żółtku,sól i wodę.Starannie wyrobić ciasto,zawinąć w papier i włożyć do lodówki na 2godz.Kapustę sparzyć,odcedzić i zalać wodą.Dodać przyprawy i gotować około 40min.Miękką kapustę doprawić solą,pieprzem i odrobiną cukru polączyć z zasmażką zrobioną na słoninie.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 4mm,wyłożyć nim tortownicę i nałożyć najpierw kapustę,potem plastry szynki i podsmażonego boczku,znowu kapustę .Całość przykryć rozwałkowanym ciastem,posmarować je rozbełtanym jajkiem i upiec w dobrze nagrzanym piekarniku.Podawać na gorąco z białym winem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oryginalny ten tort,znam takich co nie lubią ciasta z takiego tortu byli by zadowoleni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !