Sposób przygotowania

Do rondelka włożyć margarynę, dodać posiekana cebulkę, lekko podsmażyć. Pieczarki umyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać do cebuli, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić około 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do pieczarek, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać do mięs.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pyszny taki sosik:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taki sos musi być pyszny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smakowity sosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Michaello__

    Właśnie taki będę dziś robić :):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !