Sposób przygotowania

Marchewki obierz i pogotuj przez kilka minut w lekko posolonej wodzie. Wyjmij, wystudź. Obie mąki wymieszaj z jajkami oraz wodą i mlekiem. Ciasto naleśnikowe przykryj i odstaw na ok. 20 minut.
W tym czasie marchewki oraz wędlinę potnij w kostkę. Dymki oczyść, wraz ze szczypiorkiem, drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Groszek osącz z zalewy. Rozdrobnione składniki wymieszaj z groszkiem. Dopraw solą i pieprzem. Połącz z majonezem.
Patelnię mocno rozgrzej, cienko posmaruj olejem. Wylewaj porcje ciasta, równomiernie je rozprowadzaj i smaż cienkie naleśniki. Na naleśnikach rozłóż przygotowany farsz. Zwiń dość ścisło i od razu podawaj.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !