Sposób przygotowania

Żeberka umyć i zalać ok.1,5 l zimnej wody. Wrzucić 3liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego. Ustawić pod pokrywką na małym ogniu. W tym czasie umyć i obrać warzywa i pokroić w kostkę. Gdy mięso będzie ugotowane, wyjąć je na talerz a do wywaru wrzucić pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i ewentualnie kostkę bulionową dla wzmocnienia smaku. Po chwili dorzucić resztę warzyw, zamieszać i trzymać na małym ogniu pod pokrywką do zmiękczenia. Doprawić do smaku pieprzem i kucharkiem a na końcu zabielić śmietaną. Na koniec posypać świeżym koperkiem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam taki barszczyk!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !